nl | en | fr | de
Vergunning / Licences / Pässe

Als je aan internationale UWW-toernooien wil meedoen, heb je een internationale UWW-licentie nodig (verplicht voor kadetten, junioren en senioren).
Deze licentie moet verplicht worden aangevraagd via de nationale federatie, en kost ca. 100 Zwitserse frank. Ze is geldig voor één kalenderjaar, dus van 1 januari tot 31 december.

Vanaf 2016 kan je de UWW-licentie niet meer op het toernooi kopen. Je moet de licentie online kopen, via de Belgische worstelbond, of via de Vlaamse Worstelbond. Dit moet minstens 10 dagen op voorhand gebeuren. De UWW maakt geen uitzonderingen voor aanvragen die na die termijn binnenkomen.

De kost van een UWW-licentie voor kadetten en voor een junior/senior staat vermeld onderaan deze pagina. Die licentie kan je kopen vanaf 1 november, en is dan ineens geldig tot 31 december van het volgende jaar.

Let op: je moet bij je aanvraag telkens ook een dokterscertificaat bijvoegen (op het UWW-model), en een kopie van je paspoort.

Let op artikel 1.9 van het Belgisch competitiereglement: "1.9 Deelname aan buitenlandse toernooien.
Op buitenlandse toernooien moeten worstelaars van Belgische clubs zich aanmelden met een geldige nationale licentie. Elke deelname aan een UWW-toernooi moet minstens een maand op voorhand worden aangemeld bij de KBWB, zodat de bond indien nodig voor een internationale scheidsrechter kan zoeken om de deelnemers te vergezellen op dat toernooi. Eventuele UWW-boetes door het ontbreken van een scheidsrechter wanneer onvoorzien meer dan 4 worstelaars deelnemen, zullen worden doorgerekend aan de club waar de niet-aangemelde worstelaar bij aangesloten was, met eventuele toevoeging van nationale boetes.

 

 Nieuwe UWW-procedure voor deelnamekost aan kampioenschappen (vanaf 2016)

Naast de licentie moet er ook een deelnamekost worden betaald. De deelnamekost van €100 per persoon moet betaald worden aan de UWW bij volgende evenementen: :

- WK Kadetten
- WK Junioren
- Wereldbeker (in elke stijl)
- EK Senioren
- Europees kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen
- 1e en 2de wereldtoernooien voor de Olympische Spelen.

Vroeger werd deze deelnamekost doorgaans contant betaald bij het evenement, en dat gaf vaak problemen. Daarom moet ze nu uitsluitend betaald worden met kredietkaart of overschrijving; geen enkele cash-betaling zal nog toegestaan worden. De betaling moet dus op voorhand gebeuren via de nationale worstelbond, net zoals voor de UWW-licenties voor atleten.
Net zoals bij de atletenlicenties zullen wij de betaling slechts uitvoeren na ontvangst van uw storting, en binnen de tien werkdagen. Houd aub rekening met deze verwerkingstijd.

 

  
 
Procedure

VORMVEREISTEN
a) de worstelaar moet in België wonen
b) de worstelaar moet aangesloten zijn bij een erkende Belgische club, die in orde is met alle financiële en administratieve verplichtingen 
c) de worstelaar moet een geldige nationale licentie hebben voor het lopende kalenderjaar
d) de UWW-licentie moet schriftelijk, per email worden aangevraagd via de KBWB, en mag niet rechtstreeks bij UWW worden aangeschaft. De KBWB stuurt de club dan een factuur voor het bedrag van die licentie.
e) alle documenten en betalingen moeten eerst in orde zijn. Pas dan zal de KBWB een UWW-licentie bestellen. De KBWB rekent hiervoor een minimale doorlooptijd van tien kalenderdagen.

DOCUMENTEN
1/ kopie paspoort: de UWW eist een scan van een geldig paspoort (van gelijk welke nationaliteit, Belgisch, Russisch, maakt niet uit). Deze scan moet worden opgestuurd per email naar de KBWB.

2/ verklaring van medische geschiktheid: een doktersverklaring dat de worstelaar geschikt is voor het beoefenen van de worstelsport tijdens het lopend kalenderjaar. Een voorbeeld van dit certificaat kan je hier downloaden. Het formulier moet de handtekening en de stempel van de dokter dragen.
Daarnaast moet een worstelaar zich nog steeds telkens drie dagen voor een UWW-toernooi laten onderzoeken, en de dokter dit laten afstempelen in het UWW-boekje van de atleet.

  
 
Kosten / Coûts

De club die een UWW-licentie voor één van hun worstelaars wil aanvragen voor het jaar 2016, moet €110 (voor kadetten is het €55) storten op de rekening van de KBWB, opdat de KBWB deze aanvraag kan doen.

  
 
Copyright KBWB-LRBL-KBRV -  Nutzungsbedingungen  -  Datenschutzerklärung  -  anmelden  Powered by