nl | en | fr | de
UWW-Vergunning / Licences UWW / UWW-Pässe

Als je aan internationale UWW-toernooien wil meedoen, heb je een internationale UWW-licentie nodig (verplicht voor kadetten, junioren en senioren, en ook voor trainers).
Deze licentie moet verplicht worden aangevraagd via de nationale federatie. De licentie is geldig voor één kalenderjaar, dus van 1 januari tot 31 december.
De kost van een UWW-licentie voor kadetten en voor een junior/senior staat vermeld onderaan deze pagina.

Je kan de UWW-licentie niet op het toernooi kopen. Je moet de licentie online kopen, via de Belgische worstelbond, of via de Vlaamse Worstelbond. Je doet dit via het formulier (zie downloads linksonder op de homepage), en dat moet minstens 10 dagen op voorhand bij de Worstelbond aankomen. De UWW heeft tijd nodig om alle aanvragen te valideren, en ze maakt geen uitzonderingen voor aanvragen die na die termijn binnenkomen.

Hoe vraag je dit aan: zie sectie "Procedure" hieronder.

Let op artikel 1.9 van het Belgisch competitiereglement: "1.9 Deelname aan buitenlandse toernooien.
Op buitenlandse toernooien moeten worstelaars van Belgische clubs zich aanmelden met een geldige nationale licentie. Elke deelname aan een UWW-toernooi moet minstens een maand op voorhand worden aangemeld bij de KBWB, zodat de bond indien nodig voor een internationale scheidsrechter kan zoeken om de deelnemers te vergezellen op dat toernooi. Eventuele UWW-boetes door het ontbreken van een scheidsrechter wanneer onvoorzien meer dan 4 worstelaars deelnemen, zullen worden doorgerekend aan de club waar de niet-aangemelde worstelaar bij aangesloten was, met eventuele toevoeging van nationale boetes.

 

Administratieve procedure voor deelnametaks ("participation fee") aan kampioenschappen

Naast de licentie moet er bij Kampioenschappen (Europees, Wereld-, ...) ook een deelnametaks worden betaald. De deelnametaks van €100 per deelnemer moet betaald worden aan de UWW bij volgende evenementen: :

- WK Kadetten
- WK Junioren
- Wereldbeker (in elke stijl)
- EK Senioren
- Europees kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen
- 1e en 2de wereldtoernooien voor de Olympische Spelen.

Deze bijdrage mag uitsluitend met kredietkaart of overschrijving betaald worden ; geen enkele cash-betaling zal nog toegestaan worden. De betaling moet dus op voorhand gebeuren via de nationale worstelbond, net zoals voor de UWW-licenties voor atleten.

Net zoals bij de atletenlicenties zullen wij de betaling slechts uitvoeren na ontvangst van uw storting, en binnen de tien werkdagen. Houd aub rekening met deze verwerkingstijd.

 

  
 
Procedure om een UWW-licentie aan te vragen

VORMVEREISTEN
a) de worstelaar moet in België wonen
b) de worstelaar moet aangesloten zijn bij een door de VWB of LFLO erkende Belgische club, die in orde is met alle financiële en administratieve verplichtingen 
c) de worstelaar moet een geldige verzekering en licentie hebben voor het lopende kalenderjaar, uitgereikt door VWB of LFLO
d) de UWW-licentie moet schriftelijk, per email worden aangevraagd via de KBWB, en mag niet rechtstreeks bij UWW worden aangeschaft. De KBWB stuurt de club dan een factuur voor het bedrag van die licentie.
e) alle documenten en betalingen moeten eerst in orde zijn. Pas dan zal de KBWB een UWW-licentie bestellen. De KBWB rekent hiervoor een minimale doorlooptijd van tien kalenderdagen.

DOCUMENTEN
1/ kopie paspoort: de UWW eist een scan van een geldig paspoort (van gelijk welke nationaliteit, Belgisch, Russisch, maakt niet uit). Deze scan moet worden opgestuurd per email naar de KBWB.

2/ recente pasfoto

3/ verklaring van medische geschiktheid: een doktersverklaring dat de worstelaar geschikt is voor het beoefenen van de worstelsport tijdens het lopend kalenderjaar. Een voorbeeld van dit certificaat kan je vinden bij de Downloads op de homepage. Het formulier moet de handtekening en de stempel van de dokter dragen. Dit moet ook ondertekend worden door de worstelaar, en diens ouders indien de worstelaar minderjarig is.


Daarnaast moet een worstelaar zich nog steeds telkens drie dagen voor een UWW-toernooi laten onderzoeken, en de dokter dit laten afstempelen in het UWW-boekje van de atleet.

  
 
Kosten / Coûts

De club die een UWW-licentie voor één van hun worstelaars wil aanvragen , moet €110 (voor kadetten is het €55) storten op de rekening van de KBWB, opdat de KBWB deze aanvraag kan doen (update 2021).

  
 
Copyright KBWB-LRBL-KBRV -  Nutzungsbedingungen  -  Datenschutzerklärung  -  anmelden  Powered by