nl | en | fr | de
FAQ

Klik op de links hieronder om een antwoord te vinden op de meest gestelde vragen. Heb je nog een vraag die hier niet beantwoord wordt? Stuur ons dan een email en we zullen je zo snel mogelijk een antwoord bezorgen.


Kunnen meisjes ook worstelen?
Ik wil eens proberen. Kan dat?
Heb ik speciale spullen nodig om te kunnen worstelen?
Waar kan ik worstelspullen (tricot, worstelschoenen, ...) kopen?
Is worstelen een gewelddadige sport?

 

Kunnen meisjes ook worstelen?

Natuurlijk kunnen meisjes ook worstelen! Sinds 2000 is damesworstelen een Olympische discipline, en in onze buurlanden zijn er bij de jeugd heel sterke meisjes bij het worstelen (de Europees kampioene bij de Kadetten (15-16 jaar) is een Nederlandse!).
Tot de leeftijd van 12 jaar wordt er gemengd getraind en zijn er vaak ook gemengde toernooien.

Ik wil eens proberen. Kan dat?

Als je graag eens wil worstelen, kan je je altijd begeven naar de dichtstbijzijnde worstelclub voor een proeftraining. Dit is gratis; na drie keer zal er wel van je worden verwacht dat je een worstelverzekering neemt.

Als je een beetje lenig en soepel bent en wat conditie hebt, zal je weinig problemen ondervinden om mee te doen met de opwarming en training.
 

Heb ik speciale spullen nodig om te kunnen worstelen?

Om gewoon eens te komen proberen, volstaan een t-shirt, short, en eventueel sportschoenen (liefst met niet te hoge zolen, voor de stabiliteit).
Als je vaker traint, zijn worstelschoenen zeker aangeraden. Dat zijn enkelhoge sportschoenen met een platte zool die veel grip biedt, en waarvan de veters opgeborgen zitten achter een speciale velcro-sluiting. Asics en Adidas zijn wellicht de populairste merken, maar er zijn natuurlijk ook andere.

Juwelen zoals ringen, oorbellen, kettingen en piercings moeten verwijderd worden om zowel jezelf als andere te beschermen tegen blessures. Om dezelfde reden moeten je vingernagels kort geknipt zijn. Oorbeschermers mogen, maar zijn niet verplicht.
 
Als je aan toernooien wil meedoen, moet je een rood of blauw worstelsinglet dragen als wedstrijduniform.

Waar kan ik worstelspullen (tricot, worstelschoenen, ...) kopen?

Als je tips hebt waar worstelspullen gekocht kunnen worden, in winkels of op internet, in België of in de buurlanden, mag je ons die altijd signaleren in een email.


Hieronder vind je alvast enkele websites waar je worsteltricots en worstelschoenen kan aanschaffen:

Is worstelen een gewelddadige sport?

Olympisch worstelen is zeker niet gewelddadig: slaan of schoppen mag niet, en klemmen, wurggrepen en grepen die tegen het gewricht ingaan zijn eveneens verboden. Dat maakt van Olympisch worstelen een inspannende maar veilige sport, voor jongens en meisjes, op jonge of latere leeftijd.

  
 
Copyright KBWB-LRBL-KBRV -  Terms Of Use  -  Privacy Statement  -  Login  Powered by